Многи од нас напишу 'лол' када хоће да нагласе да је нешто што су управо видели или прочитали на друштвеним мрежама потпуно супротно од смешног, или бацају брзи 'брб' да би колегама поручили да се удаљавају од рачунара док раде од куц́е.

Без обзира на термине који су (не)прихваћени у целом свету, или њихову некад (не)спретну употребу, ФБИ је све превазишао!

Са ширењем интернета, сленг и употреба акронима су несумњиво постали велики део онлајн разговора и коментара. Сналазимо се с њима како знамо и умемо.

Фото: AP Photo/Alastair Grant

 

Скоро нико није имао појма да се ФБИ бави и овим, све до одговора америчке агенције на захтев за слободом информација. Захваљујући нечијем питању постављеном још 2014. њихов водич за интернет сленг постао је коначно доступан на мрежи за све.

Листа на чак 83 стране укључује много појмова које вероватно знате, као што су, рецимо, БФФ (најбољи пријатељи заувек), ФАО (обратите пажњу) или ОНО (или најближа понуда), али ту има заиста необичних термина који су привукли пажњу људи.

Многи који су бацили поглед на ФБИ листу са сигурношц́у тврде да, иако користе интернет и друштвене мреже од самог почетка, никада у животу нису видели да неко користи акроним АЛОТБСОЛ како би подстакао некога да „увек гледа на светлу страну живота“!

Фото: Твитер принтскрин

 

Исто се може рец́и и за ПМИМХММФСВГАД што значи: Извините, мора да сте ме заменили са неким кога то интересује? Или ВИЛАБОЦТГВТР - Да ли бисте уз ту примедбу волели чинију крема?

Да ли би? Искрено, нико о овоме нема појма!

Велики је број оних које је ФБИ-јев водич збунио, што се види у коментарима када су корисници Твитера почели да деле снимак екрана водича на овој мрежи с овим „шифрованим“ порукама, укључујуц́и и примере као што су БТВИТИАИЛВИ (Успут, мислим да сам заљубљен у тебе) и МСР - романса Молдера и Скали (јунака Досијеа X).

Фото: Jutjub принтскрин/TV Promos

 

Корисници Твитера тврде да би се расплакали од муке када би ово стално виђали с обзиром да је "буквално брже откуцати праве речи него смислити акроним" за БТВИТИАИЛВИ, а један каже:

„Као да је ФБИ слао поруке мојој мами! Она мисли да би требало увек да измислиш своје акрониме у тексту. Уместо да користи устаљене термине, она прави своје и ја морам некад да проведеш наредних десет минута покушавајуц́и да утврдим шта је хтела да каже, да ли ћемо се видети следец́е суботе или не."

Коме ово треба, питају се други, описујући дуго скривену ФБИ листу или као „глупу“ или као „сувише смешну“.

Но, без обзира да ли је заиста помогла ФБИ-у у истрагама, барем успева да нам свима пружи мало забаве!

(Унилад)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".