Амерички Федерални истражни биро (ФБИ) окривио је хакере, које наводно подржава Северна Кореја, за велику крађу криптовалута у вредности 615 милиона долара, од компаније која се бави видео играма на интернету.


Амерички званичници су саопштили да је овај инцидент из марта повезан са групама под називом "Лазарус" и "АПТ38", за које се верује да су под контролом власти Северне Кореје, преноси Си-Ен-Ен.

"Кроз наше истраге успели смо да потврдимо да су Лазарус Гроуп и АПТ38, сајбер актери повезани са Северном Корејом, одговорни за крађу", саопштио је ФБИ.

Како се наводи, реч је о великој пљачки криптовалута. у вредности 615 милиона долара, од играча популарне онлајн игре "Аxие Инфинитy", што се догодило у марту.

Компанија која је креирала ову игру, "Ски Мавис", објавила је 29. марта да су неидентификовани хакери украли еквивалент од око 600 милиона долара у вредности у време открића инцидента, са „моста“ или мреже која омогућава да корисници да шаљу криптовалуте са једног "блокчејна" на други, наводи Си-Ен-Ен.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".