Srpska publika zna brojne replike iz "Tesne kože". Jedan od najgledanijih filmova jugoslovenske kinematografije nebrojano puta je repriziran i teško da neko ne zna poneku frazu koju su izgovarale legende glumišta. 

Jedna od najpoznatijih replika je svakako iz scene sa Rahelom Ferari koja za fotografije Jelice Sretenović kaže: "Sve same noge i gola dupeta... A, glava? Gde joj je glava?"

Ko je fotograf koji donosi "same noge" podstanarki iz "Tesne kože"? Reč je o glumcu koji je zabeležio nekoliko upečatljivih sporednih uloga, a rođen je u Prizrenu 22. decembra 1930.

Foto: Jutjub printskrin

 

Bogić Bošković je studirao glumu na Akademiji za pozorišnu umetnost u Beogradu od 1950. do 1954. i diplomirao 1962. U Požarevcu od 1945. do 1949. je bio amaterski glumac. Potom je postao član Narodnog pozorišta na Cetinju 1954-1955, SNP-u pristupa  1.9.1955. do 15. 8 1960. kao i u NP u Beogradu od 1960. Na sceni SNP ostvario je sa uspehom veći broj epizodnih karakternih uloga u komičnom i dramskom repertoaru.

Srpska publika ga pamti kao lika fotografa koga je igrao u ''Tesnoj koži'', ali i kao pisca koji se kocka u filmu "Laf u srcu".

Iza njega je ostalo nekoliko  sporednih uloga i u filmovima ''Inspektor'', ''Zlatna praćka'', ''Hajdučka vremena'', ''Nema problema'', ''I to se zove sreća''. Takođe, glumio je i u serijama ''Licem u naličje'' i ''Muzej voštanih figura''. 

Foto: Jutjub printskrin

 

Preminuo je u 60. godini, 26. maja 1991. u Beogradu.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".