Рођена је 18. јануара 1968. године у Пожаревцу (54 године). Од краја деведесетих година прошлог века живи и ради у Бечу. У браку је са бизнисменом Тонијем Бијелићем са којим има двоје деце, сина Марка и ћерку Мануелу.

Фото: Архива Новости

 

 

Већ са 15 година снимила је први сингл и постала најмлађа певачка звезда бивше Југославије. У досадашњој каријери снимила је преко 20 албума који су досезали тираже и од 700.000 носача звука.

Удружење радио станица Србије ју је 1993. године прогласило певачицом деценије, док је је дијаспора прогласила другом најпопуларнијом личношћу у Савезној Републици Југославији (СРЈ).

Освојила је бројне награде, међу којима је и девет Оскара популарности, а бугарска телевизија "Балканика" ју је 2008. године прогласила најпопуларнијом певачицом на Балкану.

 

Фото: Архива Новости

 

 

Одржавала је концерте на којима је неретко било и 50 000 људи, а на концерту који је половином 2018. године одржала у Лесковцу са њом је, према неким проценама, певало око 80.000 обожавалаца.

Драгана Мирковић је рођена 1968. године у Пожаревцу. Са баком, дедом, родитељима и две и по године старијом сестром Душицом одрасла је у селу Касидол, недалеко од Пожаревца. Иако је прва плоча продата у више од 150 000 примерака, Драгана данас признаје да није била потпуно свесна свог успеха.

Фото: Д. Мишић

 

 

Српски таблоиди неретко у фокус стављају приче о имовини и богатству које Драгана и њен супруг поседују. Тако су у јануару 2022. године објавили информацију да се њихово богатство процењује на око 100 милиона долара. Ни певачица, нити њен супруг нису коментарисали те натписе.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".