Rođena je 18. januara 1968. godine u Požarevcu (54 godine). Od kraja devedesetih godina prošlog veka živi i radi u Beču. U braku je sa biznismenom Tonijem Bijelićem sa kojim ima dvoje dece, sina Marka i ćerku Manuelu.

Foto: Arhiva Novosti

 

 

Već sa 15 godina snimila je prvi singl i postala najmlađa pevačka zvezda bivše Jugoslavije. U dosadašnjoj karijeri snimila je preko 20 albuma koji su dosezali tiraže i od 700.000 nosača zvuka.

Udruženje radio stanica Srbije ju je 1993. godine proglasilo pevačicom decenije, dok je je dijaspora proglasila drugom najpopularnijom ličnošću u Saveznoj Republici Jugoslaviji (SRJ).

Osvojila je brojne nagrade, među kojima je i devet Oskara popularnosti, a bugarska televizija "Balkanika" ju je 2008. godine proglasila najpopularnijom pevačicom na Balkanu.

 

Foto: Arhiva Novosti

 

 

Održavala je koncerte na kojima je neretko bilo i 50 000 ljudi, a na koncertu koji je polovinom 2018. godine održala u Leskovcu sa njom je, prema nekim procenama, pevalo oko 80.000 obožavalaca.

Dragana Mirković je rođena 1968. godine u Požarevcu. Sa bakom, dedom, roditeljima i dve i po godine starijom sestrom Dušicom odrasla je u selu Kasidol, nedaleko od Požarevca. Iako je prva ploča prodata u više od 150 000 primeraka, Dragana danas priznaje da nije bila potpuno svesna svog uspeha.

Foto: D. Mišić

 

 

Srpski tabloidi neretko u fokus stavljaju priče o imovini i bogatstvu koje Dragana i njen suprug poseduju. Tako su u januaru 2022. godine objavili informaciju da se njihovo bogatstvo procenjuje na oko 100 miliona dolara. Ni pevačica, niti njen suprug nisu komentarisali te natpise.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".