Џони Деп је на суђењу открио детаље како је Амбер Херд хтела да се састане са њим у Сан Франциску после поднетог захтева за забрану приласка због насиља у породици.

Деп је сведочио у понедељак у судници у Ферфаксу у Вирџинији и говорио  о томе како је желео да се његов брак са Амбер Херд заврши "мирним" путем. 

Глумац је сведочио о бурним тренутцима из њихове везе, која је започела током промоције њиховог филма, '' The Rum Diary", из 2011. године. Деп и Амбер венчали су се у фебруару 2015, а Херд је поднела захтев за развод у мају 2016. Њена забрана приласка против Депа поднесена је мање од недељу дана након подношења захтева за развод.

Фото: Профимедиа

 

Језива претња са Депове стране

На аудиоснимку из јула 2016, који је приказан на суду, на којем су забележене Депове претње да ће се посећи док га Херд молила да престане. Деп је рекао да је Херд хтела да се састане са њим, упркос забрани коју је имала против Депа.

"Отишли смо у хотелску собу како бисмо могли да завршимо расправу коју је она хтела да има са мном у Сан Франциску", рекао је Деп. Био је у то време у граду на турнеји са својим бендом.

"Био сам прилично збуњен зашто сам у том тренутку позван код ње јер су све вести биле само о чињеници да сам јој наводно учинио све те ужасне ствари", наставио је Деп.

"Тако да су ме наговорили да одем тамо и срео сам се с њом у нади да ће повући своје лажи којима је свет сада нахрањен. Ни на који начин није била спремна на то, а ја нисам могао да разумем зашто сам тамо - све је било одузето од мене, моја деца нису могла да побегну од чињенице да је све ово пропало."

"Намамила ме на састанак"

Деп је изјавио да је осећао да га је Херд намамила на тај састанак "под лажним изговором".

"Не знам шта је тражила, па сам имао нож у џепу и само сам извадио нож и рекао: 'Ево - режи ме, то је оно што желиш да урадиш. На крају си узела све. Ти желиш моју крв? Узми је. Узми моју крв.' А она је онда рекла: 'Не, не'. Тад сам ја рекао: 'Гледај, ако то нећеш да узмеш иако желиш, знам да желиш - то је све што ми је преостало - узми.' Да она то није хтела да уради, ја бих то урадио, јер сам био психолошки, емоционално сломљен. Био сам при крају", испричао је глумац.

Подсетимо, Деп тужи Херд за клевету због чланка из 2018. који је написала за Вашингтон Пост о преживљавању породичног насиља, иако Депа никада није споменула по имену у чланку. Деп је поднео тужбу од 50 милиона долара у марту 2019.

Фото: Профимедиа

 

 

Адвокат оптужбе о Деповом насиљу назвао фиктивним

Хердов адвокат Бен Ротенборн рекао је да ће докази показати да је претрпела породично злостављање од Депа које је "узело многе облике", укључујући емоционалне,физичке, психолошке и вербалне, као и "сексуално Депово насиље". Депов портпарол негирао је те оптужбе, називајући их "фиктивним".

Деп, под заклетвом изјавио више пута да никада није ударио Херд или неку другу жену, такође је упитан о инциденту у децембру 2015. у којем је наводно ударио Херд главом, после чега је задобила модрице на лицу. Деп се "жестоко борио са изјавом да ју је намерно ударио главом, тврдећи да је реч о незгоди док је покушавао да је обузда.

"Покушавао сам да обуздам госпођу Херд. Али 'ударац главом' - то је прилично екстремна дефиниција тога", рекао је.

Текстуалне поруке су показале да се глумац шали о убиству бивше супруге и сексу с њеним изгорелим телом.

Брачна саветница: Напуштање је била њена најгора ноћна мора

Бивша брачна саветница др Лорел Андерсон, посведочила је раније овог месеца да се пар "упуштао у оно што је она видела као међусобно злостављање". Андерсон је тврдила да би Херд понекад покретала свађе како би Депа "задржала уз себе" јер је "напуштање била њена најгора ноћна мора". Терапеуткиња је рекла да је такође приметила "више" малих модрица на лицу Амбер Херд.

У новембру 2020., Деп је изгубио тужбу за клевету против британског таблоида ''The Sun'' јер га је назвао "пребијачем жена". Суд је потврдио тврдње медија као "суштински истините", а Херд је посведочила да поткрепи те тврдње.

У марту 2021. његов покушај да поништи одлуку је одбијен. Херд се још увек није изјаснила у овом суђењу.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".