Вероватно се уплашила подрхтавања тла које је осетила пре него што је јак земљотрес синоћ погодио Херцеговину одневши живот једне девојке (28).

Фото: Инстаграм принтскрин/moj_beo_grad

 

 

Снажан земљотрес који је погодио БиХ, а осетио се и у Србији и Црној Гори многе је одмах инспирисао да потраже његово библијско значење јер се догодио на Велики петак и претходио највећем хришћанском празнику Васкрсу који се празнује сутра.

Као што наш народ верује да се спремају велике промене ако загрми, рецимо, на Светога Саву, тако је и овог пута у народу пронађено симболично значење чињенице да се потрес догодио на најтужији дан у хришћанству - Велики петак.

Према Библији, на Велики петак, дан када је разапет Исус Христ, осетио се јак земљотрес у Јерусалиму.

Фото: архива Новости

 

 

Такође, црквена учења казују да је Исус након што је разапет у петак, суботу прележао у гробу, у Јосифовом врту, док се у недељу зором осетио снажан земљотрес и анђео Божји слетео је на гроб.

Стражари који су чували гроб, у страху су попадали као мртви, а Исус је васкрсао.

"А Исус опет повика из свега гласа, испусти дух. И гле, завеса храма раздре се на двоје, од горњега краја до доњега; и земља се потресе, и камење се распаде; и гробови се отворише, и устадоше многа тела светих који су помрли; и изишавши из гробова по васкрсењеу његову уђоше у свети град и показаше се многима." (50-53)

(Објектив)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".