Погођена су два кампа за обуку које користи Хамас, исламистичка организација која влада окупираном енклавом, и није било пријављених жртава, рекли су очевици британској агенцији.


Хамас је у саопштењу поручио да ће израелско бомбардовање само охрабрити Палестинце да се "одупру окупацији и појачају подршку Јерусалиму и његовом народу", наводи Ројтерс.

Израелски ратни авиони гађали су безбедносни пункт и део подземне локације која се користи за производњу ракетних мотора, наводи се у саопштењу израелске војске.

Из Газе је током ноћи испаљено неколико ракета. Израел је пресрео четири ракете испаљене рано јутрос, саопштила је војска.

Раније је ракета, која је лансирана из Газе погодила јужни Израел и причинила мању штету на стамбеном објекту, али није било повређених особа, саопштила је израелска полиција.

Ниједна фракција из Газе није преузела одговорност за други овакав напад у неколико дана, преноси Ројтерс.

Пораст насиља у Израелу и на окупираним палестинским територијама изазвао је страх од избијања новог већег сукоба, а од марта израелске снаге су убиле најмање 29 Палестинаца у акцијама на Западној обали, док је у у низу смртоносних палестинских уличних напада живот изгубило 14 људи у Израелу, наводи британска агенција.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".