За писмо је рекао да га је изненадило те да му "комплицира живот", али и додао како имена генерала који су га потписали нешто значе те да жели чути њихову причу.

Каже да је пре две недеље био код генерала Анте Готовине код куће, али му он ништа о томе није говорио.

 - Али прво реконструкција владе, јер то је озбиљан преседан, а не некаква моја одлука - рекао је Милановић новинарима након свечане седнице Жупанијске скупштине Задарске жупаније.

Прича о помиловању је, каже Милановић, јако широка и има времена за доношење одлуке о томе.

Одбацио је тврдње из ХДЗ да је писмо договорено између канцеларије Председника и генерала истакнувши да је то прво јуче рекао Медвед "стакленим очима", а данас и први Ха-Де-Зеовац Андреј Пленковић. Потом је утврдио да је Пленковић, који је генерале оптужио да лобирају за удбаше, сам "удбашки наследник, гојенац".

Фото: Јутјуб принтскрин/ HINA multimedija

 

- Дакле, није Ројсов тата био резервни мајор КОСА и УДБЕ и сарађивао с Перковићем 80-их година и био доушник на телевизији након пада Хрватског пролећа. Мој није, није ни Ројсов, није ни Готовинин - алудирао је Милановић. 

Још је и додао:

- ХДЗ залепљен за УДБУ као жвакаћа гума на тротоар, смрад из ХДЗ долази већ 30 година - поручио је и како је ХДЗ залепљен за УДБУ као "жвакаћа гума на тротоар главне станице усред летње жеге". 

 - Нема тог miniwash и веш-машине будућности која то може опрати. Тај смрад долази из ХДЗ већ 30 година -  рекао је. 

На питање стоји ли још увек иза свога става из председничке кампање да је институт помиловања реликт прошлости, рекао је да и даље стоји, ипак, додаје и да неће побећи од те ствари. 

- Ја ту немам никакву интимну нити каријерну инвестицију у то. Радије бих гледао у море и ишао од прославе до прославе. Али од неких ствари не можеш побећи, и ја нећу побећи.  Хоћу ли донети одлуку, какву ћу одлуку донети, не знам -  поручио је. 

Истакао је и како су генерали, потписници писма, из редова ХДЗ, од којих је "сада ХДЗ у страху". Такође је додао да  је чињеница да је Перковић заслужан за оснивање те странке отежавајућа околност.

- Међутим, исто тако је чињеница да је дао некакав допринос у рату, да их је хрватска правосудна мафија прво 'спичила' у страну државу уместо да им се суди овде, а сад их покушава уништити у затвору - додао је Милановић

Осврћући се на стање у влади и министре под истрагом, поручио је:

- Ово је преседан који до сада нисмо имали, да земљу води "оваква банда", "корумпирана и расточена влада". - навео је председник Хрватске

Милановић се током изјаве обрушио на репортерку Н1 телевизије рекавши да својим питањима узурпира медијски простор и да је насилна. 

- Понашате се насилно, узурпирате, кад год дођем на прес конференцију, 30 новинара, један главни. Насилно се понашате, то је врло насилно понашање -  поручио јој је. 

(Индекс.хр)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".