Za pismo je rekao da ga je iznenadilo te da mu "komplicira život", ali i dodao kako imena generala koji su ga potpisali nešto znače te da želi čuti njihovu priču.

Kaže da je pre dve nedelje bio kod generala Ante Gotovine kod kuće, ali mu on ništa o tome nije govorio.

 - Ali prvo rekonstrukcija vlade, jer to je ozbiljan presedan, a ne nekakva moja odluka - rekao je Milanović novinarima nakon svečane sednice Županijske skupštine Zadarske županije.

Priča o pomilovanju je, kaže Milanović, jako široka i ima vremena za donošenje odluke o tome.

Odbacio je tvrdnje iz HDZ da je pismo dogovoreno između kancelarije Predsednika i generala istaknuvši da je to prvo juče rekao Medved "staklenim očima", a danas i prvi Ha-De-Zeovac Andrej Plenković. Potom je utvrdio da je Plenković, koji je generale optužio da lobiraju za udbaše, sam "udbaški naslednik, gojenac".

Foto: Jutjub printskrin/ HINA multimedija

 

- Dakle, nije Rojsov tata bio rezervni major KOSA i UDBE i sarađivao s Perkovićem 80-ih godina i bio doušnik na televiziji nakon pada Hrvatskog proleća. Moj nije, nije ni Rojsov, nije ni Gotovinin - aludirao je Milanović. 

Još je i dodao:

- HDZ zalepljen za UDBU kao žvakaća guma na trotoar, smrad iz HDZ dolazi već 30 godina - poručio je i kako je HDZ zalepljen za UDBU kao "žvakaća guma na trotoar glavne stanice usred letnje žege". 

 - Nema tog miniwash i veš-mašine budućnosti koja to može oprati. Taj smrad dolazi iz HDZ već 30 godina -  rekao je. 

Na pitanje stoji li još uvek iza svoga stava iz predsedničke kampanje da je institut pomilovanja relikt prošlosti, rekao je da i dalje stoji, ipak, dodaje i da neće pobeći od te stvari. 

- Ja tu nemam nikakvu intimnu niti karijernu investiciju u to. Radije bih gledao u more i išao od proslave do proslave. Ali od nekih stvari ne možeš pobeći, i ja neću pobeći.  Hoću li doneti odluku, kakvu ću odluku doneti, ne znam -  poručio je. 

Istakao je i kako su generali, potpisnici pisma, iz redova HDZ, od kojih je "sada HDZ u strahu". Takođe je dodao da  je činjenica da je Perković zaslužan za osnivanje te stranke otežavajuća okolnost.

- Međutim, isto tako je činjenica da je dao nekakav doprinos u ratu, da ih je hrvatska pravosudna mafija prvo 'spičila' u stranu državu umesto da im se sudi ovde, a sad ih pokušava uništiti u zatvoru - dodao je Milanović

Osvrćući se na stanje u vladi i ministre pod istragom, poručio je:

- Ovo je presedan koji do sada nismo imali, da zemlju vodi "ovakva banda", "korumpirana i rastočena vlada". - naveo je predsednik Hrvatske

Milanović se tokom izjave obrušio na reporterku N1 televizije rekavši da svojim pitanjima uzurpira medijski prostor i da je nasilna. 

- Ponašate se nasilno, uzurpirate, kad god dođem na pres konferenciju, 30 novinara, jedan glavni. Nasilno se ponašate, to je vrlo nasilno ponašanje -  poručio joj je. 

(Indeks.hr)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".