Марченко је рекла да је Украјину напустила 18. фебруара, да је са супругом комуницирала у фебруару и марту, али су контакт изгубили пре неколико недеља. Она је истакла и да је могуће да украјинске службе муче њеног супруга, лидера партије Опозициона платформа - За живот.

Као основ за то, она је навела изјаву саветника шефа МУП-а Украјине Вадима Денисенка, који је рекао да би требало да се "одржи најбрже могуће суђење, да се из њега (Медведчука) извуку одређена сведочења и затим да се изврши размена".

- Ова изјава доказује жељу власти да користе забрањене физичке методе утицаја на Виктора како би добили изјаве које су им потребне. Другим речима, намеравају да га муче или га већ муче - рекла је Марченко.

Марченко је раније снимила видео поруку украјинском председнику Владимиру Зеленском у којој је захтевала ослобађање свог супруга. Истог дана, она је затражила и од турског председника Реџепа Тајипа Ердогана да помогне у ослобађању њеног супруга. Од Зеленског није добила одговор.

https://youtube.com/shorts/RtuslpaQjJk?feature=share

Оксана Марченко је изразила уверење да ће јој турски председник помоћи да ослободи мужа.

- Данас сматрам Ердогана јединим независним политичаром у Европи... Осим тога, он је више пута изјављивао да је велики пријатељ Украјине и Русије... Сигурна сам да ће тако јак председник као што је Ердоган наћи начин да утиче на председника Зеленског и сигурна сам да ме је чуо и да ће учинити све да помогне да се мој муж ослободи из тамница СБУ (Службе безбедности Украјине) - рекла је Марченко на конференцији.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".