- Мислим да ће још много воде протећи до нове Владе. Мислим да најпре треба да разговарамо са мањинским странкама, али важније је шта хоћемо од нове Владе, јер не сме бити грешака. Потребна нам је јака Влада која ће доносити важне и не тако лаке одлуке. Верујем да и нова Влада треба да буде проевропска -  рекла је Михајловићева гостујући на телевизији Јуроњуз.

Упитана за изјаву да Ивица Дачић не може да буде премијер, она је поновила да је њено мишљење да то место припада СНС.

- Моје мишљење је да су се увек наслањали на председника Вучића, а посебно у кампањи нису показали партнерски однос. Они за мене нису валидан партнер, јер смо доносили тешке одлуке, суштински лошије по нашу странку, а они су се у кампањи понашали другачије. Са свима треба разговарати, али када је СПС у питању, ту треба неколико пута да меримо, пре него што пресечемо -  додала је Михајловић.

Навела је и да се залаже за разговоре са представницима свих партија, али да се противи сарадњи са Странком слободе и правде.

- Ја сам увек за разговоре, али нисам за сарадњу са странком Драгана Ђиласа. Нисам сигурна да је то прави пут и делује збуњујуће. Такође, оно што сви заборављају јесте да је СНС победио и на београдским изборима и да смо освојили значајно више гласова од другопласираних и имамо готово двоструко више одборника. Треба поштовати демократске процесе, што значи да најпре треба да се прогласе резултати, да онај ко има највише проба да формира градску власт, онда странке које су на другом месту, па тек онда, ако нико не успе да идемо на нове изборе - рекла је Михајловићева.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".