- Mislim da će još mnogo vode proteći do nove Vlade. Mislim da najpre treba da razgovaramo sa manjinskim strankama, ali važnije je šta hoćemo od nove Vlade, jer ne sme biti grešaka. Potrebna nam je jaka Vlada koja će donositi važne i ne tako lake odluke. Verujem da i nova Vlada treba da bude proevropska -  rekla je Mihajlovićeva gostujući na televiziji Juronjuz.

Upitana za izjavu da Ivica Dačić ne može da bude premijer, ona je ponovila da je njeno mišljenje da to mesto pripada SNS.

- Moje mišljenje je da su se uvek naslanjali na predsednika Vučića, a posebno u kampanji nisu pokazali partnerski odnos. Oni za mene nisu validan partner, jer smo donosili teške odluke, suštinski lošije po našu stranku, a oni su se u kampanji ponašali drugačije. Sa svima treba razgovarati, ali kada je SPS u pitanju, tu treba nekoliko puta da merimo, pre nego što presečemo -  dodala je Mihajlović.

Navela je i da se zalaže za razgovore sa predstavnicima svih partija, ali da se protivi saradnji sa Strankom slobode i pravde.

- Ja sam uvek za razgovore, ali nisam za saradnju sa strankom Dragana Đilasa. Nisam sigurna da je to pravi put i deluje zbunjujuće. Takođe, ono što svi zaboravljaju jeste da je SNS pobedio i na beogradskim izborima i da smo osvojili značajno više glasova od drugoplasiranih i imamo gotovo dvostruko više odbornika. Treba poštovati demokratske procese, što znači da najpre treba da se proglase rezultati, da onaj ko ima najviše proba da formira gradsku vlast, onda stranke koje su na drugom mestu, pa tek onda, ako niko ne uspe da idemo na nove izbore - rekla je Mihajlovićeva.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".