Председница странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски и лидер Двери Бошко Обрадовић озваничили су данас почетак сарадње две странке у, како су рекли, очувању државних, националних и економских интереса Србије.

Ђурђевић Стаменковски је, на прес конференцији, рекла да није реч ни о каквој предизборној коалицији, нити о удруживању мандата, већ о окупљању, пре свега против увођења санкција Русији, те око вредности и очувања спољнополитичке независности и војне неутралности.

Она је додала да се Србија суочава са бројним притисцима, пре свега из Брисела и Берлина, да уведе санкције Русији, уз како је рекла, "постојећи ултиматум да преда Космет".

Она сматра да је у последњих неколико месеци власт начинила неколико потеза у правцу нарушавања концепта војне неутралности, сврставајући се, како тврди, на страну НАТО и спољне политике ЕУ.

Фото: Танјуг/ Драган Кујунџић/ нр

 

"Настојимо да кроз сарадњу сачувамо виталне државне, националне и економске интересе и кажемо ''не'' у наше име, никада санкције Русији", рекла је Ђурђевић Стаменковски.

Она је оценила и да је присутно стварање једне врсте програмске парламентарне већине, која би, каже, омогућила политичку атмосферу за увођење санкција Русији, у чему, тврди, учествују одређени појединци из прозапанде опозиције и СНС.

Лидер Двери Бошко Обрадовић прочитао је њихову заједничку, изјаву додајући да би одлука о увођењу санкција Русији била усмерена не само против те пријатељске земље, већ и против интереса Србије, јер је Русија гарант очувања КиМ и опстанка Републике Српске.

Зато позивају на јединство и друге политичке снаге у њихов блок, јер, како каже, Србија никада не сме да буде на страни НАТО, а против Русије.

На питање новинара да ли је могућ савез са Народном странком Вука Јеремића, Ђурђевић Стаменковски је поновила да ово није коалиција, већ вид платформе за сарадњу, где су добродошли сви који се препознају, али да никакви разговори са Народном странком нису вођени.

На питање да ли ће изаћи на поновљене изборе у Београду, а да ли би изашли на евентуалне нове београдске изборе, Обрадовић је позвао грађане да изађу на поновљене изборе у целој земљи и да гласају за њихове две странке.

Када је реч о понављању избора у Београду, Обрадовић је рекао да је то могуће само уз формирање коалиције СНС-а и С СП-а, које, како каже, према постојећим резултатима заједно имају већину у градском парламенту, те ће, само ако они буду вршили опструкцију, доћи до нових избора.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".