Драгиша би причао, Шотра бележио и тако је почетком 80-их година прошлог века, настала једна од најпопуларнијих југословенских серија. 

Мира Бањац тумачила је супругу главног мајстора Животе Говедаревића, ког је у серији играо легендарни Зоран Радмиловић.

Фото: Јутјуб принтскрин/Сликовита стварност

- То је био сјајан период мог живота! Предивно дружење, посебни људи, много смеха, рада и уживања. Енергија коју смо осећали преноси се и сада на гледаоце и због тога је серија и данас популарна као некада - каже Мира за "Информер" и додаје:

Фото: Јутјуб принтскрин/Сликовита стварност

- Чар серије "Приче из радионице" је у аутентичности! Она је настала по истинитим причама београдсог аутомоханичара Драгиша Крунића. Он је написао текст, а ми смо снимали у његовој радионици. Иако је био аутомеханичар, он је био учен човек који је обожавао културу, књиге, уметност. Примљен је и у Клуб књижевника. Свој рад је од муштерија наплаћивао у уметничким сликама, па је направио чак и своју галерију. Било је задовољство дружити се са њим, његовом супругом и децом.

Фото: Архив Новости

Она се присетила и њеног творца Драгише Крунића.

- Драгиша је умро 2004. године, али недавно сам срела његовог сина. Уживала сам на једној свадби, удавала се девојка из моје породице. Младожењина мајка ми је пришла и представила једног момка. Питао ме је да ли га се сећам. Било ми је познато презиме и схватила сам да је реч о оном дечаку који се врзмао кроз радионицу док смо снимали. Тада сам видела једног озбиљног интелектуалца. Срце човеку буде пуно у таквим ситуацијама - говори глумица с осмехом на лицу.

Фото: Танјуг/Јадранка Илић

 

Мира посебно памти са снимања дружења с целом екипом.

- Ја сам стара, не волим да причам о времену. Не размишљам о времену. Није као да је било јуче, али не волим да причам о времену - закључује новосадска уметница.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".