Њена мајка Љиља имала је тежак порођај, који је трајао више од 12 сати.

- Лекари су ме извукли помоћу неких справа и том приликом ми ишчашили кукове. Рекли су да ће ми ноге бити деформисане, били су убеђени да никад нећу проходати. Али моја борбеност и упорност биле су изражене још док сам била у пеленама - започиње причу Снежана.

Фото: АТА имагес

 

Борила се да прохода, у чему јој је највише помогла мајка:

- Лекари су јој говорили да ћу бити неспособна. Сама помисао на то јој је била застрашујућа. Зато је дала све од себе да направим прве кораке. Била је упорна, стално ми је стављала тегове на ноге, који су били тежи од мене. Годину и по сам провела у болници, на ногама су ми били закачени тегови. Борба је уродила плодом и са три године сам проходала! Сећам се да сам са породицом и најближом родбином била на некој пољани када сам направила први корак. Сви су били фасцинирани.

Фото: АТА имагес

 

Иако је имала здравствених проблема, Снежану родитељи нису размазили.

- Нисам била њањава, већ фајтер! Била сам једина девојчица у фамилији, али и у улици у којој сам одрасла, па сам одмалена била окружена мушкарцима. Са њима сам играла фудбал. И била сам одлична. Тај спорт ми је у генима јер ми је отац био фудбалер и судија, а брат и муж су голмани. Пошто сам стално била са дечацима, имала сам потребу да се докажем. Чак сам се и тукла са њима. Нисам имала протекцију зато што сам женско.

Снежана није ишла у вртић, већ су је чували бака и дека. Са седам година је уписала основну школу "Андрија Ђуровић" у Ужицу. Била је одличан ђак, али је зато у Ужичкој гимназији попустила.

Фото: АТА имагес

 

- Схватила сам да превелико учење не води нигде, па се нисам много трудила. Битно ми је било да имам прелазну оцену, пошто сам сву пажњу усмерила на одбојку, коју сам играла за клуб Јединство. Зато сам у средњој била врло добра, и то на мишиће.

БОНУС ВИДЕО: Цеца у изазовној комбинацији истакла заносну фигуру

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".