Из Делфија, где се одржава 7. Економски форум, министар здравља Танос Плеврис најавио је да ће се укидање мера односити од маја до краја лета.

То практично значи да невакцинисанима неће бити потребни тестови да би седели на отвореним просторима у баровима, кафићима, ресторанима и ноћним клубовима, и ова мера ће потрајати током лета.

Према речима министра здравља, њихов повратак ће у суштини бити четири месеца и додао да "не игноришемо пандемију, али улазимо у нову регуларност укидањем ограничења, међутим, бићемо спремни за јесен и за вакцинације".

ФОТО: Wikipedia

 

 

Информација каже да се у Комисији разговарало да се лето проведе без ограничења и само уз самотестирање, без обавезе молекуларног или брзог теста. У сваком случају, процес ће се одвијати корак по корак.

Како се чини, овај Ускрс ћемо провести уз мере које су данас на снази, пошто је преломни датум за доношење одлуке 2. мај.

Због тога ће на Страсну, али и наредну недељу, бити потребно да потпуно вакцинисани са три дозе покажу потврду о вакцинацији, како би ушли у затворене просторе локала, али и у малопродаји, док су они који су и даље невакцинисани искључени из унутрашњег простора и потребна им је негативан брзи тест.

Грци подсећају да се невакцинисаним сматрају они који нису примили никакву вакцину или они који су добили једну или две дозе вакцине, после чега је прошло девет месеци.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".