Муфтија је имао два брака иза себе и две супруге – прву, Умеју, је упознао у Јордану, а друга је јавности познатија Елма Елфић Зукорлић.

Елма потиче из угледне породице и са четворо деце живи у центру Новог Пазара, док прва муфтијина жена живи са четворо деце и о њој се готово ништа не зна.

Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

 

Елма, коју је оженио 2005. године, генерална је менаџерка универзитета који је муфтија основао у Новом Пазару, а важи за једну од најлепших и најобразованијих Новопазарки. Елма је и сама више пута истицала да воли да прати моду и трендове, а увек је одевена према шеријатским правилима, па тако увек носи хиџаб.

– Муслиманка може да прати моду све док она не урушава основне шеријатске принципе одевања, а то је да одећа није прозирна и тесна. Ја волим моду, али је не пратим слепо. Изградила сам свој стил и трендове пратим искључиво у оној мери у којој сматрам да мени то пристаје. Шанел и Диор имају линије које јако волим, тим пре што одликују укус моје мајке, тако да сам уз ове брендове расла и имам неке њихове комаде. Али веома ценим и домаће дизајнере и често купујем њихове моделе – истакла је она раније.

Фото: Јутјуб принтскрин/Универзитет у Новом Пазару

 

Према незваничним информацијама, муфтија је преминуо због компликација са тромбом.

Зукорлић је рођен 15. фебруара 1970. године у Орљу покрај Тутина. Дуго времена је био водећи верски ауторитет у Рашкој. Пре две године био је и кандидат за реису-л-улему ИСламске заједнице БиХ, када је на изборима изгубио од Хусеина ефендије Кавазовића.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".