-Ако је некоме стало да се не чује глас Дика Мартија, да се затрпа жута кућа, да се не чује ништа о томе у оптужницама, то су ОВК, албанска, америчка и британска обавештајна служба, а никако српска. Ликвидацијом Мартија би нестали многи докази које су бескрајно корисни за Србију- наводи Петронијевић и додаје да је бесмислена теза о умешаности српских служби у претње смрћу Дику Мартију.

Он је позвао Мартија да дође у Србију наводећи да је ово најбезбеднија средина за њега.  

Подсећамо, неколико швајцарских медија објавило да је Дик Марти под полицијском заштитом од децембра 2020. године, а сам Марти је рекао да претње смрћу "изгледа долазе из одређених кругова српских обавештајних служби".

Међутим, Петронијевић подсећа да српска служба никада није убила ни једног сведока, а у случајевима који су вођени пред судом у Хагу убијани су сведоци који је требало да учествују у процесима вођеним против Хрвата и Албанаца.

-Реч је о двоцифреним бројевима, убијено је чак 13 сведока који је требало да сведоче против Рамуша Харадинаја- наводи наш саговорник и додаје да се ОВК доказала у уклањању сведока.

  

Петронијевић сматра да је швајцарска полиција очигледно на услузи западним обавештајним службама, америчким и британским, које се доводе у вези са трговином органима. Он је поновио да су трговину органима спроводиле ове службе, као и албанска, у сарадњи са криминализованим деловима НАТО и са припадницима ОВК који су добијали оружје у замену за људске органе.   

-То је најкрвавије плаћено оружје, али то је био мањи део зараде, а већи део колача ишао је криминализованим НАТО структурама и поменутим обавештајним службама- подсећа овај адвокат. 

Петронијевић додаје да смо сада дошли  у ситуацију да Дик Марти, који их је све поменуо најконкретније и приказао доказе за ова дела, добија претње смрћу и то 10 година након што је објавио извештај и то наводно од српске службе.

-То је бесмислено јер да је нама стало да Дик Марти буде жив и да сведочи, ако то буде неопходно- поручује он.

Многи су се питали, додаје он, где је нестао Марти, зашто се 10 година не појављуја, шта је са њим и зашто се не појављује у јавности, не сведочи пред судом, нити разговара са медијима.

-Сада чујемо да је он заштићен, али реч је о класичном мафијашком методу у складу са којим ти неко прво дигне возило у ваздух, а потом ти нуди заштиту- напомиње овај адвокат.

Наглашава да је швајцарска полиција несумњиво умешана у овај сценарио, али да је могуће да су насели на лажну информацију других, поменутих, служби. Ипак, они су, како додаје, изоловали Дика Мартија, као Едварда Сноудена, искључиво да не би говорио о ономе што је открио.

-Он није под заштитом полиције због угрожености од стране српске обавештајне службе већ због могућности да у медијима говори о доказима које је прикупио. Значи нити може да гостује у медијима, нити да сведочи у Хагу- напомиње Петронијевић.

(Косово онлајн)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".