Бенет је изјавио да је запрепашћен призорима из Наблуса.

-Палестинци су током ноћи уништили Јосифов гроб. Десетине побуњеника уништило је свето место за Јевреје. Разбили су надгробну плочу и запалили просторије- рекао је Бенет.

Портпарол израелских оружаних снага (ИДФ) Ран Кочав, саопштио је да је стотинак Палестинаца синоћ упало у светилиште и запалило га, пре не го што су их растерале палестинске безбедносне снаге са Западне обале.


Јосифова гробница се налази унутар области А Западне обале, која је званично под потпуном контролом Палестинске управе, иако израелска војска делује на том простору. ИДФ забрањује израелским држављанима улазак у зону А без претходног одобрења.

Израел су погодила четири смртоносна терористичка напада последњих недеља, те су појачане безбедносне мере као одговор, уз извођење низа рација на Западној обали.


До нереда је дошло усред сукоба између палестинских наоружаних нападача и војника ИДФ-а у оближњем избегличком кампу Балата у области Џенин. ИДФ је потврдила да су специјалне снаге, укључујући трупе из елитне јединице морнарице Шајет 13, извршиле потрагу за оружјем у тој области и ухапсиле осам Палестинаца осумњичених за терористичке активности.
 

(Тајмс оф Израел)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".