Benet je izjavio da je zaprepašćen prizorima iz Nablusa.

-Palestinci su tokom noći uništili Josifov grob. Desetine pobunjenika uništilo je sveto mesto za Jevreje. Razbili su nadgrobnu ploču i zapalili prostorije- rekao je Benet.

Portparol izraelskih oružanih snaga (IDF) Ran Kočav, saopštio je da je stotinak Palestinaca sinoć upalo u svetilište i zapalilo ga, pre ne go što su ih rasterale palestinske bezbednosne snage sa Zapadne obale.


Josifova grobnica se nalazi unutar oblasti A Zapadne obale, koja je zvanično pod potpunom kontrolom Palestinske uprave, iako izraelska vojska deluje na tom prostoru. IDF zabranjuje izraelskim državljanima ulazak u zonu A bez prethodnog odobrenja.

Izrael su pogodila četiri smrtonosna teroristička napada poslednjih nedelja, te su pojačane bezbednosne mere kao odgovor, uz izvođenje niza racija na Zapadnoj obali.


Do nereda je došlo usred sukoba između palestinskih naoružanih napadača i vojnika IDF-a u obližnjem izbegličkom kampu Balata u oblasti DŽenin. IDF je potvrdila da su specijalne snage, uključujući trupe iz elitne jedinice mornarice Šajet 13, izvršile potragu za oružjem u toj oblasti i uhapsile osam Palestinaca osumnjičenih za terorističke aktivnosti.
 

(Tajms of Izrael)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".