Израелске снаге убиле су најмање два Палестинца на Западној обали у сукобима након смртоносних арапских напада с 11 убијених Израелаца.

Према палестинском министарству здравља, у сукобима који су избили током израелске рације погинули су један седамнаестогодишњи и један двадесеттрогодишњи Палестинац.

Израелска војска је саопштила да су војне снаге и гранична полиција ушле у избеглички камп Џенин како би "привеле осумњичене за терористичке нападе".

- Током операције терористи су запуцали на наше снаге. Израелски војници узвратили су ватром у којој су нападачи погинули. Један израелски војник лакше је рањен, пише у саопштењу.

У четвртак је, подсећа Ројтерс, један Израелац избоден ножем у насељу Гуш Етзион на Западној обали.

Агенција Франс прес извештава о нападу путника наоружаног ножем у аутобусу у близини колоније Елазар.

- Терориста је ножем напао путника у аутобусу. Путник је повређен и пребачен у болницу. Цивил у аутобусу је пуцао на терористу и убио га, објавила је израелска војска у саопштењу.

У уторак је Палестинац из Џенина ватреним оружјем убио петоро људи у предграђу Тел Авива, пре него што је и сам убијен, чиме је број убијених у арапским нападима у Израелу током протеклог дана достигао 11.

У недељу, на дан израелско-арапског митинга на југу Израела, арапски нападач са севера земље убио је два полицајца у Хадери, граду 50 километара северно од Тел Авива. И он је убијен, а одговорност за напад у Хадери преузела је Исламска држава.

Премијер Нафтали Бенет најавио је низ мера за, како је рекао, нови талас напада. Касно у среду, Бенет је разговарао са председником Џоом Бајденом, који је, према америчкој амбасади, "изразио своје најдубље саучешц́е након ужасних терористичких напада".

(Јутарњи лист)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".