Од ње се поред њене вечне куће емотивним говором опростио редитељ Горан Марковић, који јој је дао улогу Гордане, наставнице енглеског језика у филму "Мајстори, мајстори".

- Снежана Никшић је била храбра и достојанствена особа. Никад себи није дозволила да направи компромис. Остала је иста. Весела девојка из филма "Мајстори, мајстори". Почивај у миру окружена љубављу, драга Снежо - рекао је редитељ.

Иза ковчега с букетом у рукама неутешно је корачала њена ћерка Миона Бабић, коју је добила с редитељем Вуком Бабићем.

Опело испред цркве Светог Николе служио је Јеротеј Петровић, викарни епископ топлички са свештеницима. Од Снежане су дошли да се опросте Радослав Зеленовић, редитељи Горан Марковић Љубиша Ристић, као глумац Љубивоје Тадић.

Драмска уметница је по својој изричитој жељи покопана у породичној гробници, са својим оцем и мајком, а не као што су многи очекивали у Алеји заслужних грађана, у којој је почива од 2005. њен други супруг, глумац Љуба Тадић.

Своје глумачке почетке остварила је с непуних 18 година, када је одиграла насловну улогу у комаду "Кротка" Фјодора Михајловича Достојевског на сцени Југословенског драмског позоришта у Београду.

За живота се појавила у више од 40 филмских и телевизијских наслова, радила је и као водитељка у образовним емисијама ТВ Београд, а последњу улогу забележила је 2009. године у филму "Хитна помоћ" Горана Радовановића.

Снежана се самовољно повукла из позоришта средином деведесетих како би се посветила у потпуности свом супругу глумцу Љуби Тадићу, који је боловао од дијабетеса.

Преминула је 3. априла у 79. години у Београду после краће болести.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".