Od nje se pored njene večne kuće emotivnim govorom oprostio reditelj Goran Marković, koji joj je dao ulogu Gordane, nastavnice engleskog jezika u filmu "Majstori, majstori".

- Snežana Nikšić je bila hrabra i dostojanstvena osoba. Nikad sebi nije dozvolila da napravi kompromis. Ostala je ista. Vesela devojka iz filma "Majstori, majstori". Počivaj u miru okružena ljubavlju, draga Snežo - rekao je reditelj.

Iza kovčega s buketom u rukama neutešno je koračala njena ćerka Miona Babić, koju je dobila s rediteljem Vukom Babićem.

Opelo ispred crkve Svetog Nikole služio je Jerotej Petrović, vikarni episkop toplički sa sveštenicima. Od Snežane su došli da se oproste Radoslav Zelenović, reditelji Goran Marković LJubiša Ristić, kao glumac LJubivoje Tadić.

Dramska umetnica je po svojoj izričitoj želji pokopana u porodičnoj grobnici, sa svojim ocem i majkom, a ne kao što su mnogi očekivali u Aleji zaslužnih građana, u kojoj je počiva od 2005. njen drugi suprug, glumac LJuba Tadić.

Svoje glumačke početke ostvarila je s nepunih 18 godina, kada je odigrala naslovnu ulogu u komadu "Krotka" Fjodora Mihajloviča Dostojevskog na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu.

Za života se pojavila u više od 40 filmskih i televizijskih naslova, radila je i kao voditeljka u obrazovnim emisijama TV Beograd, a poslednju ulogu zabeležila je 2009. godine u filmu "Hitna pomoć" Gorana Radovanovića.

Snežana se samovoljno povukla iz pozorišta sredinom devedesetih kako bi se posvetila u potpunosti svom suprugu glumcu LJubi Tadiću, koji je bolovao od dijabetesa.

Preminula je 3. aprila u 79. godini u Beogradu posle kraće bolesti.

(Kurir)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".