Такође, често се поставља питање за кога се жене сређују и желе да буду лепе? За себе, мушкарце или друге жене? За кога се жене најчешће сређују? Многи људи верују да је физичка лепота заиста пролазна и да на крају крајева није увек пресудна.

Ако се жене сређују искључиво због реакције мушкараца можда можемо да кажемо да се то не заснива или не гарантује дуготрајност односа, с обзиром да физички излед може изазвати само почетни интерес. 

Уколико се жене сређују ради других жена у контексту конкуренције то би могло да значи да желе да се истакну и буду другачије. Када говоримо о томе да се жене сређују искључиво и само ради себе, неколицина људи можда не би то прихватила као опцију. 

Поставља се питање да ли се жена онда сређује и када је сама у кући? Наравно, са сигурношћу не можемо да утврдимо најчешћи разлог зашто се жене сређују али како год било на крају то је ствар личног избора и комфора у сопственој кожи. 

Постоје жене које не поседују много хаљина и ципела са штиклом у свом ормару, могу чак да имају и вишак килограма, а да се притом осећају одлично и задовољно. Наравно поред такве жене може да стоји задовољан мушкарац који је баш такву воли без тренутно савршене косе, коже, ноктију.

Фото: Профимедиа

 

Изјава Монике Белучи можда доста говори о овој теми: "Задовољна сам собом, али не зато што сам лепа. Знам много лепих људи и њихови животи су апсолутно ужасни. Незадовољни су собом. Бити срећан сам са собом не значи како изгледаш, већ како осећаш. Срећна сам јер сам окружена љубављу." 

Фото: Профимедиа

 

Пре свега требало би да схватимо да женска лепота није у спољашњем изгледу, него унутра, у нама. Не воле се увек лепе очи, коса, дуге ноге, него нешто друго. Не обраћајте пуно пажње на стандарде за које се ни не зна ко их је поставио. Саме себи створите своје стандарде унутрашње и спољашње и ходајте срећне.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".