Sara se, ugledajući se na svoje roditelje, okrenula umetnosti, te se lepa Titova praunuka odlučila da upiše slikarstvo na Akademiji likovnih umetnosti u Zagrebu i do sada je imala dve samostalne izložbe.

 

 

Majka mlade Sare je Aleksandra Saša Broz, koja je unuka Josipa Broza Tita. Ova pozorišna i televizijska režiserka se razvela od glumca Ranka Zidarevića, Sarinog oca. Kako navodi, dok diše trudiće se da promoviše delo svog dede Tita.

- Sa dedom sam najviše vremena provodila na Brionima, a njemu je bilo važno da mu unuka bude dobar đak. Zbog odličnog uspeha u školi, poklonio mi je papagaja Krokija - kazala je ona.

 

 

Kako je Sara rekla za medije, pored razvoda roditelja koji je nastupio posle šest godina braka, njeno odrastanje su obeležila brojna putovanja po Evropi i svetu, pošto je njen deda, Mišo Broz, služio kao diplomata u Egiptu, Indoneziji, Singapuru, Rusiji, Filipinima.

Odrekla se prezimena

Mlada umetnica je nedavno promenila prezime Broz, a to je učinila jer nije želela da nosi taj teret na leđima.

- Pre dve godine rekla je da želi da se makne od tereta mog i Rankovog prezimena, pa je odlučila da uzme bakino prezime Has - rekla je Saša Broz za "Večernji list".

 

 

Dodala je da su ona i suprug podržali ćerku u njenoj odluci jer, kako je sama istakla, znaju šta znači nositi teret poznatog prezimena.

- Osetili smo da joj je to došlo prirodno i da ima smisla - dodala je Saša Broz.