Суђење жени која је била позната као писац љубавних романа и која је, између осталих, аутор и есеја Како убити свог мужа одржаће се у Орегону.

Ненси Кремптон-Брофи (71) оптужена је да је у јуну 2018. убила свог супруга, кувара Данијела Брофија, да би остварила корист већу од милион и по долара.

Брофијево тело пронашао је његов колега у кухињи Кулинарског института у Орегону са раном од ватреног оружја на леђима и још једном у грудима.

Судски документи кажу да су истражитељи открили да је осумњичена била у центру Портланда, где је њен супруг радио, у време убиства, али је госпођа Кремптон-Брофи касније рекла властима да је све време била код куће.

Она је на крају ухапшена у септембру 2018. године и изјаснила се да није крива ни по једној тачки оптужнице.

Кремптон-Брофи је некада била плодан романописац, објавила је књиге Погрешан љубавник и Погрешан муж, а 2011. написала је есеј Како убити свог мужа за блог See Jane Publish.

- Као писац једног романтичног, неизвесног времена, проводим много времена размишљајући о убиству и, последично, о полицијском поступку. На крају крајева, ако би убиство требало да ме ослободи, сигурно не желим да проведем време у затвору. Лакше је желети да неки људи буду мртви него их стварно убити. Али оно што знам о убиству је да свако од нас има то у себи када је довољно подстакнут - написала је у есеју.

Кремптон-Брофи је 3. јуна на Фејсбуку поделила вест о убиству свог мужа: - За моје пријатеље и породицу на Фејсбуку, имам тужне вести. Мој муж и најбољи пријатељ, кувар Дан Брофи је убијен јуче ујутро. За оне од вас који су ми блиски и сматрају да је ово заслужило телефонски позив, у праву сте, али ја се тренутно борим да све схватим.

 

 

Били у браку 26 година

Тужиоци кажу да је неколико дана након убиства осумњичена тражила од детектива који раде на случају писмо у којем се наводи да она није осумњичена, како би га могла да од осигуравајуће компаније узме 40.000 долара.

Истражитељи су у почетку открили да је могла да прикупи више од 350.000 долара вредних полиса животног осигурања након смрти свог мужа.

Године 2020, када је отпечаћено више докумената у случају, тужиоци су изјавили да је пар био под финансијским притиском и да је госпођа Кремптон-Брофи могла да заради 1,5 милиона долара од мужевљеве смрти.

Након пуцњаве, осумњичена је полицији предала пиштољ који је одговарао изгледу оружја коришћеног у убиству, али се првобитно сматрало да није употребљен.

Власти тврде да је пре убиства Кремптон-Брофијева купила заменски клизач и цев на Ибеју, и да је те делове ставила на оружје пре него што је пуцала на свог мужа, да би поново саставила пиштољ са оригиналним деловима.

Полиција каже да никада није пронашла делове пиштоља за које верује да су коришћени у пуцњави.

- Ненси Брофи је планирала и извела оно што је веровала да је савршено убиство. Убиство за које је веровала да ће је ослободити стеге финансијског очаја и ући у живот финансијске сигурности и авантуре - навео је Род Андерхил, тадашњи окружни тужилац, у судским поднесцима из 2020.

Очекује се да ће суђење трајати четири недеље.

(Индепендент.ук)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".