Саопштење амбасасде Русије је заправо реакција на изјаве америчког подсекретара за контролу наоружања и међународне безбедносне послове Бони Џенкинс у вези са претњама коју представљају неексплодирана убојна средства која су наводно оставиле оружане снаге Русије на територији Украјине, преноси Тасс.

Фото: Профимедиа

 

 

- Такве оптужбе изгледају апсурдно у позадини текућег америчког снабдевања режима у Кијеву смртоносним оружјем. У оружје које су САД испоручиле кијевском режиму спадају и МАНПАДС ручни противавионски ракетни системи и АТГМ ручни противтенковски ракетни бацачи које украјинске оружане снаге и национални батаљони остављају за собом на терену у великим количинама - наводи се у саопштењу амбасаде Русије у САД и истиче да посебно забрињава одлука украјинских власти "да америчко оружје подели радикалима и бившим злочинцима који су се придружили снагама Територијалне одбране".

Фото: Профимедиа

 

- Позивамо Вашингтон да престане да упумпава у Украјину смртоносно оружје. САД су те које изазивају повећање броја жртава - закључује се у саопштењу амбасаде Русије у Вашингтону.

ГАЛЕРИЈА: Битка за Мариупољ и пакао рата

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".