- Ја бих искористио прилику да се захвалим својој породици, пријатељима који су били уз мене, другарима са паб квиза и свим гледаоцима који су навијали за мене, тако и за противника. Пресрећан сам - рекао је Алекса приликом уручења чека.

Ипак, ово није први пут да се Пироћанац опробао у популарном квизу. Наиме, на месту такмичара нашао се још као средњошколац, ученик пиротске Гимназије у којој је бележио велике успехе.

- Након првог учешћа у слагалици као средњошколац, имао сам жељу да се вратим и сазнам колико сам напредовао за ове четири године. Снимања су била јако дуга и напорна и било је потребно сачувати снагу за кључне тренутке. Покушавао сам да останем фокусиран у свакој игри и поред мањих киксева и да у правој игри знања освојим битне поене. Само финале је било јако неизвесно и драго ми је што сам успео да на крају остварим један од својих дечачких и квизашких циљева. Сада следи период припрема за велики суперциклус крајем године - изјавио је победник за "Пиротске вести".

Оно по чему ће остати упамћен код гледалаца најпопуларнијег квиза у Србији, осим победе, јесте и ситуација у емисији од 2. марта, када је за шест секунди и у само два потеза решио асоцијацију.

Алекса, који је сада студент треће године Електротехничког факултета у Београду, успехе је почео да ниже још као ученик пиротске Гимназије. Области у којима је имао највише успеха - физика, математика и језици, водили су га до награда на националним такмичењима, па се нашао и као један од јунака кратког документарног филма који се бави бриљантним умовима своје школе.

Да је реч о момку великог срца, који разуме значај образовања, говори податак да је 2019. године део награде коју је освојио у квизу "Играј за завичај", који се емитује на РТС-у, у којем је освојио милион динара, поклонио својој школи за набавку осцилоскопа за кабинет физике.

(Пиротске вести)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".