Нешковић је у исповести за "Курир" открио и детаље везане за настанак овог популарног квиза.

- Слагалица је покренута на захтев Милорада Вучелића, некадашњег генералног директора РТС. Он и ја се знамо још из СКЦ, где је он био секретар. Позвао ме је: "Морате да направите квиз." Технички директор Јован Валчић ангажовао је групу студената завршне године Електротехничког факултета као програмере. Када смо тражили компјутере, рекли су: "Али ми их немамо." Отишли смо да их набавимо приватно. Добили смо модел "286". Е, онда смо видели да за сваког такмичара морамо да имамо компјутер, па још један за све информације, па... Тада је то била "Музичка слагалица", тако се звао квиз. Биле су нацртане степенице кроз студио, као клавијатура - беле и црне дирке, и требало је да све свирају док се по њима крећемо. Брзо смо схватили да је то технички неизводљиво и одустали. Због тога смо направили да сваки сегмент буде једна мала игра. Ја сам првих хиљаду емисија водио са Драганом Милићевић. Ретко ко зна зашто Скочко носи наочаре. Он је по мени прављен. Желео сам да личи на мене - испричао је Нешковић.

- Данас на шпици Слагалице нећете видети моје име. Мој адвокат ми каже да их тужимо, а ја нећу. Могао бих сада да направим скандал и да тражим заустављање емитовања док се то не разреши. Али, зашто бих уништавао нешто што сам створио - додаје Нешковић.

- За две године навршиће се 30 година како се без прекида емитује моја Слагалица. Они ништа ново нису урадили. То и даље изгледа како је изгледало, чак и начин вођења, ма све. Рејтинг је добар, али квизу као што Слагалица треба промена. На великој телевизији тим програмима се нико не бави и они су дати сада неким спољним продукцијама да брину о њима.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".