Занимљиво је да је Никица сасвим случајно је постала мисица. Тадашњу организацију Избора за мис СФРЈ преузео је један утицајни недељник, а главна уредница није била задовољна кандидаткињама које су се пријавиле и сама је почела да тражи лепотице међу анонимним девојкама.

Случајно је налетела на Никицу која је још била ученица дубровачке Економске школе. Једва ју је убедила девојку и њене конзервативне родитеље да се укључи у такмичење. Мариновићева је победила и постала најлепша Југословенка, а потом је отпутовала у Лондон, да се такмичи на светском избору за мис.

 

 

У Лондону су је, како су тада преносили медији, дочекали као "прелепог ванземаљца који је долепршало прако гвоздене завесе". Била је прва мис из земаља социјалистичкога блока.

У Лондону је освојила друго место и постала прва пратиља Индијке Реите Фарије. Друго место изазвало је негодовање код јавности, јер су сматрали да је Никица требало да победи.

 

 

Захваљујући овоме, настала је и теорија завере која никада није доказана. Причало се да је за Индијку било пресудно то што је била спремна да, ако победи, одмах отпутује у Вијетнам, у посету америчким војницима који су тамо ратовали против комуниста, док се Никица није усудила да потпише ту тачку у уговору. Вероватно никада нећемо сазнати да ли је ово истина.

Након што се завршило такмичење, Никица се преселила у Београд, где је отворила бутик. Добила је и понуду да заигра у холивудском филму, али ју је одбила јер је сматрала да за њу није глумачка каријера.

Због неоспорне лепоте, мушкарци су је обожавали, а удавала се два пута. Први пут за београдског књижевника и режисера, Вука Вуча којем је родила сина Ђорђа. Развели су се песле непуних пет година брака, а Никица се потом заљубила у чувеног редитеља Здравка Шотру.

Брак са њим трајао је дуже од пет година, родила му је сина Марка, али су се она и Здравко развели 1980. године.

Никица се у једном тренутку потпуно повукла из јавности. Прекинула је контакте чак и са најближима, а многи су као разлог наводили депресију. Године 2008, нажалост, извршила је самоубиство тако што је попила велику дозу лекова. Није оставила ни писмо, ни поруку, а тада је имала 61 годину.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".