Градско веће Мостара са 26 гласа за, 2 против и 4 уздржана усвојило је одлуку о забрани рада недељом, што је изазвало различите реакције послодаваца, радника, али и грађана, преноси Н1.

Према новој одлуци, недељом, празницима и нерадним данима, трговинама које се бави продајом пекарских производа као и цвећарама рад ће бити омогућен у периоду од 7 до 12 сати, док трговине на велико и мало у којима се врши промет непрехрамбеним производима неће радити недељом, а осталим данима њихово радно време биће од 7 до 21 сат. Недељом тако неће радити ни трафике.

За време туристичке сезоне у летњем периоду од 15. јуна до 15. септембра одређује се радно време и то најдуже до поноћи радним даном те 1 сат викендом, уз пуштање и извођење музике за угоститељске објекте који послују ван колективно стамбених објеката. За угоститељске објекте на отвореном простору као што су баште, и терасе, у летњем периоду, одређује се радно време најдуже до поноћи радним даном те сат викендом, уз пуштање и извођење музике за објекте који се не налазе у оквиру колективно стамбених објеката.

За оне који не буду поштовали одлуку о радном времену и ако правна особа не одреди радно време у складу с одредбама ове Одлуке превиђене су новчане казне од 500 до 1.500 евра у локалној валути.

(Инвеститор)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".