САД и НАТО су уништавали стамбене четврти и становништво, изјавио је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев.

Како је нагласио, због тих сукоба, стотине хиљада људи је погинуло, а милиони су расељени.

- Сада када је амерички спољни дуг премашио 30 билиона долара, Америка је почела да гура човечанство у глобалну катастрофу, истакао је Патрушев.

Руски званичник је додао да је формирање нових центара моц́и и светског развоја изазвало незадовољство Сједињених Држава, које теже да на сваки начин сачувају своју хегемонију над светским темама.

- Као што знамо из историје, да би постигли конкретан циљ, Американци су увек започињали ратове у другим регионима планете, додао је руски званичник.

Кад је у питању ситуација у Украјини, Патрушев сматра да је она последица политике Сједињених Америчких Држава и њеног притиска на независне државе.

- Ситуација у Украјини постала је само једна од трагичних последица непромишљене и крваве политике САД. Американци су циљано много година притискали независне државе у корист личних геополитичких и финансијских интереса и тежили да подрију светски поредак, који је формиран након Другог светског рата, као и систем Уједињених нација, изјавио је Патрушев.

(Спутњик)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".