Радоњић је проговорио о интимним сценама које је за потребе филма снимао са кумом, Нином Јанковић, о пословним плановима, али и о боемском животу.

- Радња филма је смештена у Шабац, то је прелеп град. Нина је одатле и за време студија сам често ишао код ње на славу и рођендане. То ми је доста олакшало јер сам познавао ресторане, кафане и места на која сам водио чланове екипе - рекао је најпре Миодраг, који признаје да радо одлази у кафане.

- Боем сам, нећу да лажем. Волим кафански живот и мислим да сви воле кафану. Иако је сада доста еволуирала у кафиће, кафана је суштински место чија је поента да се људи окупе, друже и разговарају - објаснио је Радоњић.

Фото:Танјуг/Драган Кујунџић

 

 

- Нинин и мој лик су у филму у емотивној вези и, искрен да будем, доста ми је олакшало што ми је она кума јер самим тим имамо знатно више поверења једно у друго. Не постоје непријатности када су интимне сцене у питању јер о свему можемо да разговарамо и да будемо опуштени - рекао је Радоњић па направио паралелу између глумца и продуцента.

- Након што сам прочитао сценарио за овај филм у коме ми је понуђена главна улога, изразио сам жељу да будем и продуцент филма. Инспирисала ме је Лукина аутентичност и тај генерацијски јаз. Као глумац сам доста растерећенији јер само играм своју улогу, док као продуцент носим знатно више одговорност и имам много више обавеза. Већ неколико година се бавим продукцијом и сматрам се довољно спремним да добро радим тај посао - закључио је глумац на крају разговора.

Миодраг је открио да поред драме овај филм има и крими мотиве, те је објаснио која је порука овог остварења.

Фото: З. Кнежевић

 

 

- Млађа публика ће сигурно гледати овај филм, читава прича умногоме служи да критикује младе људе и да их упозори на последице које могу сносити због одређених дела. Подршка и пријатељство су главне вредности. Свестан сам да већину филмова са крими радњом људи пореде са "Јужним ветром", али свако од тих дела има нешто своје, аутентично - рекао је Радоњић.

Нина Јанковић открила је да је непосредно пред снимања филма доживела велики губитак и да јој је посао помогао да лакше преживи трагедију..

- Непосредно пред снимање филма моја блиска пријатељица Маја је преминула. Замолила сам екипу ако могу да промене име мог лика из Милица у Маја у њену част, и захвална сам што су ми изашли у сусрет - рекла је са сузама у очима глумица.

(Ало)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".