- Нисам у Судском савету Косова, нема изузетка, постоји суспензија. Желим да будем фер, али нисам на челу Судског савета Косова. Косово је најдемократскија и прозападна земља на Балкану. Није ми познато учешће командира полиције на састанку у Београду. За сада немам информацију да ће сутра бити протеста у општинама са српском већином, рекао је Курти.

О састанку са амбасадорима земаља Квинте

Курти каже да је критика земаља Квинте на рачун Приштине због одбијања да се на тзв. Косову одрже српски избори 3. априла била веома оштра, али да не очекује никакве компликације у комуникацији са тим земљама.

- Устав морам да поштујем ја, а даље и други. У сталном смо контакту са Бриселом. Критика је била оштра, али морамо наставити да поштујемо и волимо своју земљу више. Боље ми је да добијем оштре критике, ако се не дозволи нарушавање суверенитета земље, него да прихватим, и да на овај начин грађанин Аљбин Курти тужи премијера Аљбина Куртија за кршење закон, рекао је Курти.

Како је рекао, Србија је покушала да га ухвати у замку и да разменом писама није желео да натера Србију да призна лажну државу Косово.

- Није тачно да сам овом разменом писама имао за циљ да обезбедим признање Србије, знао сам да нас Србија на овај начин не признаје, практично су ми припремили замку у којој бих ја на крају негирао Републику Косово, рекао је Курти.

Курти је истакао да жели мир на КиМ и да се то подједнако односи на сваког грађанина.

- Не верујем да ће ЕУ затворити своја врата, тешко је због оштрих критика, али верујем да ћемо успети да избегнемо проблеме у комуникацији. За сада нема знакова да је неки од пројеката застао, рекао је Курти.

(Б92)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".