Један од најпопуларнијих УФЦ бораца данашњице поново је показао своју проблематичну нарав која га је овога пута коштала лишавања слободе. Како преноси ирски “Индепендент”, Мекгрегор је ухапшен због насилничке вожње, након чега је и његов аутомобил, скупоцени Бентли Континентал ГТ вредан око 170.000 евра, заплењен, али му је касније и враћен.

Ирског борца је полиција зауставила због дивљања у саобраћају на улицама Даблина и привела га у станицу, одакле је пуштен уз плаћену кауцију. Мекгрегор ће наредног месеца морати да изађе пред судију, будући да је против њега поднета пријава због насилничке вожње. Како му ово није прва казна за идентично дело, прети му казна од максималних 5000 евра и шест месеци затвора.

Ово је његова необична животна прича...

Фото: Твитер принтскрин/ Conor McGregor @TheNotoriousMMA

 

 

Конор Мекгрегор рођен је рођен 14. јула 1988. године у Даблину. Живео је у скромним условима са родитељима и две старије сестре. Отац Тони, који је радио као таксиста, у једном интервуу је рекао да није ни сањао да ће Конор бити профи борац, иако се родио спреман за борбу.

Конор је као клинац тренирао фудбал. Наступао је за клуб Лурд Селтик, а са 12 година је почео да тренира и бокс.

Када се 2006. године са породицом преселио у Лукан, почео је да тренира мешовите борилачке вештине. Да би преживео, почео је да ради као водоинсталатер, а примао је и социјалну помоћ.

Био је сјајан у аматерским борбама, а 2008. године је имао и професионални деби у ММА. У другој рунди је нокаутирао ривала. Од 2011. до 2012. године имао је победнички низ од 8 мечева, па је постао шампион у перо категорији "Cage Wariors Fighting Championship" (ЦWФЦ). Тако је постао први Европљанин ММА борац који је имао обе титуле у свом поседу истовремено.

Почетком 2013. године потписао је уговор са УФЦ-ом. Био је тек други Ирац који је потписао уговор за наступ у ултимат фајту. Дебитовао је у борби против Маркуса Бримажа. Занимљиво, да би отишао на борбу морао је да подигне 188 евра, колико је износила социјална помоћ од које је живео. Нокаутирао је ривала и тада почиње његов успон.

12. новембра 2016. године у УФЦ борби 205 Мекгрегор је поразио Едија Алвареза у другој рунди, техничким нокаутом и постао шампион УФЦ-а у лакој категорији. 26. новембра 2016. године УФЦ је издао обавештење у коме је наведено да је Мекрегор препустио шампионску титулу у перолакој категорији Хосе Алду због неактивности у поменутој категорији. Овим потезом Алдо је постао неоспорни шампион УФЦ-а у перолакој категорији. Према неким тврдњама Мекгрегор није самостално препустио титулу, већ му је иста одузета.

06. октобра 2018. године одржана је УФЦ 229 борба у којој је Мекгрегор изашао на мегдан актуелном светском прваку у лакој категорији, руском ММА борцу, Хабибу Нурмагомедову. Борба века, како су је у медијима најављивали, одржана је у „Т мобиле“ арени у Невади.

Мекгрегор је био принуђен да преда меч у четвртој рунди након што га је Нурмагомедов стегао око врата. Било је очигледно да након двогодишње паузе Ирац није могао да парира Русу који је остао непоражени шампион у лакој категорији. Меч ће остати упамћен и по томе што је Хабиб непосредно по завршетку борбе прескочио ограду и почео да се туче са неким из публике након чега је настала општа туча. Иако поражен, Мекгрегор је само за учешће у борби добио три милиона долара, а пре дуела је говорио о томе да очекује да ће његова укупна зарада бити већа од 50 милиона. Након инцидента Мекгрегор је суспеднован на шест месеци.

Мекгрегор дефинитивно није само борац већ светска сензација, како у рингу тако и на друштвеним мрежама. Његова онлине империја укључује 30,6 милиона следбеника на Инстаграму, 7,5 милиона на Твитеру и још 7,8 милиона лајкова званичне Фејсбук странице.

Мекгрегор је права машинерија за прављење новца, са популарношћу фудбалера, животним стилом холивудске звезде и количином фанова попут праве поп иконе.

- Ја нисам талентован, ја сам опседнут - рекао је једном приликом Конор Мекгрегор. Баш због ових речи Ирац је постао једна од најпопуларнијих личности у свету спорта.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".