Jedan od najpopularnijih UFC boraca današnjice ponovo je pokazao svoju problematičnu narav koja ga je ovoga puta koštala lišavanja slobode. Kako prenosi irski “Independent”, Mekgregor je uhapšen zbog nasilničke vožnje, nakon čega je i njegov automobil, skupoceni Bentli Kontinental GT vredan oko 170.000 evra, zaplenjen, ali mu je kasnije i vraćen.

Irskog borca je policija zaustavila zbog divljanja u saobraćaju na ulicama Dablina i privela ga u stanicu, odakle je pušten uz plaćenu kauciju. Mekgregor će narednog meseca morati da izađe pred sudiju, budući da je protiv njega podneta prijava zbog nasilničke vožnje. Kako mu ovo nije prva kazna za identično delo, preti mu kazna od maksimalnih 5000 evra i šest meseci zatvora.

Ovo je njegova neobična životna priča...

Foto: Tviter printskrin/ Conor McGregor @TheNotoriousMMA

 

 

Konor Mekgregor rođen je rođen 14. jula 1988. godine u Dablinu. Živeo je u skromnim uslovima sa roditeljima i dve starije sestre. Otac Toni, koji je radio kao taksista, u jednom intervuu je rekao da nije ni sanjao da će Konor biti profi borac, iako se rodio spreman za borbu.

Konor je kao klinac trenirao fudbal. Nastupao je za klub Lurd Seltik, a sa 12 godina je počeo da trenira i boks.

Kada se 2006. godine sa porodicom preselio u Lukan, počeo je da trenira mešovite borilačke veštine. Da bi preživeo, počeo je da radi kao vodoinstalater, a primao je i socijalnu pomoć.

Bio je sjajan u amaterskim borbama, a 2008. godine je imao i profesionalni debi u MMA. U drugoj rundi je nokautirao rivala. Od 2011. do 2012. godine imao je pobednički niz od 8 mečeva, pa je postao šampion u pero kategoriji "Cage Wariors Fighting Championship" (CWFC). Tako je postao prvi Evropljanin MMA borac koji je imao obe titule u svom posedu istovremeno.

Početkom 2013. godine potpisao je ugovor sa UFC-om. Bio je tek drugi Irac koji je potpisao ugovor za nastup u ultimat fajtu. Debitovao je u borbi protiv Markusa Brimaža. Zanimljivo, da bi otišao na borbu morao je da podigne 188 evra, koliko je iznosila socijalna pomoć od koje je živeo. Nokautirao je rivala i tada počinje njegov uspon.

12. novembra 2016. godine u UFC borbi 205 Mekgregor je porazio Edija Alvareza u drugoj rundi, tehničkim nokautom i postao šampion UFC-a u lakoj kategoriji. 26. novembra 2016. godine UFC je izdao obaveštenje u kome je navedeno da je Mekregor prepustio šampionsku titulu u perolakoj kategoriji Hose Aldu zbog neaktivnosti u pomenutoj kategoriji. Ovim potezom Aldo je postao neosporni šampion UFC-a u perolakoj kategoriji. Prema nekim tvrdnjama Mekgregor nije samostalno prepustio titulu, već mu je ista oduzeta.

06. oktobra 2018. godine održana je UFC 229 borba u kojoj je Mekgregor izašao na megdan aktuelnom svetskom prvaku u lakoj kategoriji, ruskom MMA borcu, Habibu Nurmagomedovu. Borba veka, kako su je u medijima najavljivali, održana je u „T mobile“ areni u Nevadi.

Mekgregor je bio prinuđen da preda meč u četvrtoj rundi nakon što ga je Nurmagomedov stegao oko vrata. Bilo je očigledno da nakon dvogodišnje pauze Irac nije mogao da parira Rusu koji je ostao neporaženi šampion u lakoj kategoriji. Meč će ostati upamćen i po tome što je Habib neposredno po završetku borbe preskočio ogradu i počeo da se tuče sa nekim iz publike nakon čega je nastala opšta tuča. Iako poražen, Mekgregor je samo za učešće u borbi dobio tri miliona dolara, a pre duela je govorio o tome da očekuje da će njegova ukupna zarada biti veća od 50 miliona. Nakon incidenta Mekgregor je suspednovan na šest meseci.

Mekgregor definitivno nije samo borac već svetska senzacija, kako u ringu tako i na društvenim mrežama. NJegova online imperija uključuje 30,6 miliona sledbenika na Instagramu, 7,5 miliona na Tviteru i još 7,8 miliona lajkova zvanične Fejsbuk stranice.

Mekgregor je prava mašinerija za pravljenje novca, sa popularnošću fudbalera, životnim stilom holivudske zvezde i količinom fanova poput prave pop ikone.

- Ja nisam talentovan, ja sam opsednut - rekao je jednom prilikom Konor Mekgregor. Baš zbog ovih reči Irac je postao jedna od najpopularnijih ličnosti u svetu sporta.

(Kurir)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".