Клуб из Вероне је тражио одлагање плаћања пореза због договора који је наступио након пандемије корона вируса, али после три неуспешне жалбе, иступање је било дефинитивно.

Клуб је избачен из Серије Б, а кроз наредних месец дана је бивши играч и легенда клуба Серђо Пелисије је кренуо у потрагу за формирањем ''феникс клуба''. Због правних проблема са претходним клубом, мораће да се зову ''Кливенсе ФК'', како је ''Кјево Верона'' заузето.

''Феникс клубови'' су они клубови који се, након колапса матичног и оригиналног клуба, поново формирају и почињу ''од нуле'', то јест од најнижих нивоа такмичења. Овакви клубови ретко достигну ниво претходника, међутим, у Италији то не мора бити случај.

Један од примера италијанског ''феникс клуба'' је и Парма која је након финансијског колапса сваке године ''зарадила'' промоцију у вишу лигу да би на крају дошли до Серије А. Како су у међувремену из највишег ранга испали, боре се поново у Серији Б за промоцију. Други примери из Италије укључују Фиорентину (2002), Наполи (2004) и Торино (2005).

Кливенсе ће играти у плавим дресовима, а други дрес ће бити ''ђалоблу'' дрес, плаво-жути, који представља боје града. Како ће се Кливенсе провести и да ли ће успети да обезбеди име оригиналног клуба, остаје да се види.