Klub iz Verone je tražio odlaganje plaćanja poreza zbog dogovora koji je nastupio nakon pandemije korona virusa, ali posle tri neuspešne žalbe, istupanje je bilo definitivno.

Klub je izbačen iz Serije B, a kroz narednih mesec dana je bivši igrač i legenda kluba Serđo Pelisije je krenuo u potragu za formiranjem ''feniks kluba''. Zbog pravnih problema sa prethodnim klubom, moraće da se zovu ''Klivense FK'', kako je ''Kjevo Verona'' zauzeto.

''Feniks klubovi'' su oni klubovi koji se, nakon kolapsa matičnog i originalnog kluba, ponovo formiraju i počinju ''od nule'', to jest od najnižih nivoa takmičenja. Ovakvi klubovi retko dostignu nivo prethodnika, međutim, u Italiji to ne mora biti slučaj.

Jedan od primera italijanskog ''feniks kluba'' je i Parma koja je nakon finansijskog kolapsa svake godine ''zaradila'' promociju u višu ligu da bi na kraju došli do Serije A. Kako su u međuvremenu iz najvišeg ranga ispali, bore se ponovo u Seriji B za promociju. Drugi primeri iz Italije uključuju Fiorentinu (2002), Napoli (2004) i Torino (2005).

Klivense će igrati u plavim dresovima, a drugi dres će biti ''đaloblu'' dres, plavo-žuti, koji predstavlja boje grada. Kako će se Klivense provesti i da li će uspeti da obezbedi ime originalnog kluba, ostaje da se vidi.