Међутим, многи људи је заправо погрешно праве. Вероватно сте сад помислили како је то могуће, кад ту нема неке велике мудролије - сипате кафу у шољу, прелијете водом и то је то.

Фото: Профимедиа

 

 

У суштини, то и јесте тако, али је цака уствари баш у води. Већина људи не чита упутство на кесицама, које је и веома ситно написано, али и поред тога, сигурно сте помислили "шта ће ми упутство за обичну кесицу кафе".

 

Ипак, управо то упутство крије тајну како да добијете прави укус овог напитка. Ствар је у томе да не дозволите да вам вода прокључа. 

За разлику од домаће (турске) кафе, када је потребно да вода проври, на инстант кесицама јасно стоји да вода не треба да прокључа, а на некима је истакнуто и да би требало да буде 80 Ц. 

Фото: Профимедиа

 

 

 
 

Дакле, следећи пут када будете желели да направите инстант кафу, сипајте само врелу, некључалу воду и приметићете колико је укус бољи, него када је правите са проврелом водом.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".