"Доказано је да снови и обећања могу да се испуне. Војводина је на овај начин заокружила важан инвестициони циклус у здравству", рекао је Лончар, истакавши да је то највећим делом урађено захваљујући ангажовању председника Покрајинске владе Игора Мировића.


Мировић је рекао да је први пут здравствени систем Војводине добио насјавременији медицински апарат - икс нож, који ће обезбедити најсавременије услове дијагностике и лечења пацијената од онколошких обољења.

фото: Танјуг/Влада АП Војводине

 

Реч је о завршеној првој фази изградње објекта површине 2.500 квадратних метара, у коме је у току инсталирање медицинске опреме, чију је набавку помогла Влада Републике Србије. Вредност ових радова износи више од 975,3 милиона динара.

„Заједничким радом Владе Србије, Министарства здравља и Покрајинске владе, у планираном року завршили смо радове на изградњи овог објекта, који је у саставу Института за онколошке болести. Овде смо демонстрирали заједништво и са запосленима на нашим институтима, који раде са пацијентима са најтежим обољењима. Они су и у условима вируса ковид 19 успели да одрже рад Института, а данас смо заједнички дочекали икс нож - нови стандард за Војводину“, изјавио је председник Мировић и додао да се у наредних десетак дана очекује и долазак новог ПЕТ скенера.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".