“Много сам срећан, јер је ово највећи пројекат за овај део Србије и један од најскупљих. Коштаће нас, за сада, 1,7 милијарди, сигурно, а већ видим како ће рећи да ће бити и више, јер је поскупео грађевинси материјал”, рекао је Вучић приликом свечаног обележавања почетка радова.


Вучић је указао да ће након изградње ове деонице пута Ариље, Ивањица, Нови Пазар, Сјеница бити повезани са Београдом, у будућости, нада се, и са Сарајевом, што ће значити нови живот за све људе из тог краја Србије.

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

 


Указао је да се отварају могућности за изградњу туристичких центара на Голији, Пештеру, за довођење инвеститора, када се заврши и процес гасификације, за спајање људи из читаве Србије, али и Србије и Црне Горе.

“Ово је огромна ствар за вас. До Пазара ће требати 20 минута, од Београда два сата лагане, сигурне вожње, све време аутопутем. То је скоро невероватно. Досањали смо сан о којем смо безброј пута причали”, рекао је Вучић.

"За четири године ћемо овај пут да завршимо. Дете које данас има 10 година, када буде имало 14 година имаће аутопут до Београда. То је од огромног значаја, пробудиће се цео овај крај”, поручио је Вучић.
 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".