- Одрастати поред родитеља који се баве уметношћу значи бити окружен људима који негују слободу и разумеју различитост, што је негде олакшало моју одлуку да се бавим глумом. Мислим да је то добрим делом подстакло моју љубав према позоришту - изјавила је.

Фото: Петар Милошевић

 

 

 

Говорећи о томе како је васпитавала ћерку Лану и сина Ђорђа, који се оженио и живи у Америци, Тања Бошковић је признала да је деци увек давала пуну слободу.

- Свако има право да изабере свој живот и да га води како жели. Све и када видим да ће моја деца да падну, пустим их, па кад падну, ту сам да им се нађем. Сасвим сам атипична српска мајка. Ја сам их, рецимо, са три године пуштала да иду сами у вртић, због чега ми је цео комшилук говорио да сам луда. Возили су бицикл по Београду, кешали се по трамвајима и добро су подносили ране од падова, које су мене више болеле. Али, то је живот.

 

 

Једна од најлепших српских глумица свих времена, приликом гостовања у емисији "Балканском улицом“, искрено је признала да јој мушкарци нису писали љубавна писма, али да је нису ни просили.

- Моја ћерка је добила веренички прстен, и ја сам пресрећна. Имала је просидбу какву жене могу само да сањају. Сузе су ми текле од среће - поверила се Тања том приликом.

 

 

Иако се бави јавним послом, ћерка Тање Бошковић не воли да се појављује превише у медијима. Прошлог маја удала се за дугогодишњег дечка, тренера Стефана Аџића. У "Храму светог Саве" венчао их је патријарх српски Порфирије, а неколико месеци касније пар је склопио и грађански брак.

 

 

Лана је пристала да игра у првом српском 3Д филму "Пети лептир" заједно са мајком и због тога што поред ње у филму играју и млади глумци - Марко, син Мише Јанкетића, и Мина, ћерка Марка Николића.

Тања признаје да сања да заједно игра са ћерком, али је свесна да ће до тога тешко доћи јер то Лана избегава. Њјих две су снимале и 3Д филм "Пети лептир“, али нису имале заједничке сцене. Чувена глумица схвата ћеркину потребу да има одвојену каријеру.

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".