- Зашто не би мој веома добар пријатељ и велики пријатељ Украјине, Џозеф Бајден, лидер глобалног света, који сада демонстрира лидерство, зашто не би дошао у посету овде следеће недеље као симбол наше солидарности - поручио је Порошенко из Кијева у изјави за ЦНН.

Бивши украјински председник, који је према наводима ЦНН-а током разговора носио панцирни прслук и био у пратњи војника, нагласио је да би то био прави корак којим би показао да је "цео свет заједно са Украјином против Русије".

Порошенко је такође рекао да је руски председник Владимир Путин "луди манијак“ и навео да Украјинци имају ''јединство које је отпорно на метке''.

Фото: Профимедиа

 

 

Он је позвао и на јачање санкција Русији и додатну помоћ Кијеву и нагласио да се Украјина не бори само за свој останак, већ и за глобалну безбедност, слободу и демократију.

- Морамо да предузмемо додатне кораке да повећамо санкције и да повећамо испоруку оружја Украјини како бисмо Путина вратили у Русију. Ми се не боримо само за украјинску земљу, боримо се за европску безбедност, слободу и демократију, за глобалну безбедност. А и за вас, за САД. Мој захтев јеб молим вас, помозите нам да спасимо свет. Помозите нам да спасимо Европу. Помозите нам да вас спасимо - додао је Порошенко.

Бајден ће следеће недеље отпутовати у Брисел како би учествовао на Самиту НАТО 24. марта, а такође ће се придружити састанку Европског савета, саопштила је раније Бела кућа.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".