Тиме је демантовао данашњу изјаву генералног секретара НАТО Јенса Столтенберга који је рекао да је на Загреб пала ненаоружана летелица, преноси Хина.

"Та је летелица која је пала у четвртак, с обзиром да има јако много конфузије морамо отклањати све могуце нетачне информације - била наоружана", поручио је Пленковић на конференцији за медије.

"Није била ''''унармед'''' (ненаоружана), него је била наоружана. Знамо сада, то се није знало у четвртак увеце, можда се није знало у петак, али се зна сада", додао је.

Пленковић је на конференцији за медије показао фотографије с, како је казао, траговима бомбе, односно експлозива који је пронађен.

Фото: Профимедиа

 

"Ја сам ово намерно показао сада како би отклонили све ове конфабулације које постоје у етру", казао је Пленковић.

Додао је и да надлежне службе раде како би се установило о којем је типу бомбе реч.

Генерални секретар НАТО Столтенберг изјавио је данас супротно, да први показатељи указују на то да је на Загреб пао ненаоружан дрон.

"Према сазнањима која имамо, није реч о намерном нападу, али и овакви случајеви су опасни па смо повећали надзор", рекао је Столтенберг на питање о паду беспилотне летелице на подручје Загреба.

Истакао је да истрага није још завршена и да се утврђују чињенице, али додаје да "индикације које тренутно имамо не иду у прилог томе да је дрон био наоружан, него да је био извиђачке природе".

"И кад му је понестало горива, срушио се на подручју Загреба", додао је он.

Беспилотна летелица совјетске производње срушила се у четвртак увече после 23 сата у загребацком насељу Јарун.

У хрватски ваздушни простор ушла је из Мађарске, одакле је дошла из Румуније.

Шеф НАТО је додао да Хрватска, Мађарска и Румунија тек треба да размене све податке о овом инциденту и тешње да сарађују.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".