Седницом је председавао државни секретар у Министарству привреде Милан Љушић који је рекао да је Министарство привреде, поред многих подстицаја привредницима, ове године по први пут издвојило средства за суфинансирање трошкова за услуге из области инфраструктуре квалитета.


Љушић је објаснио да ће се средства одобравати за спровођење поступака оцењивања усаглашености производа са захтевима српских и иностраних техничких прописа, за уређење пословања у складу са захтевима међународно признатих стандарда система менаџмента и за набавку српских стандарда код Института за стандардизацију Србије

Истакао је да је Влада Србије на седници одржаној 13. јануара ове године донела Одлуку о образовању Савета за квалитет, као стручног саветодавног тела, са циљем развоја области инфраструктуре квалитета.

Љушић је казао да ће Савет за квалитет пратити и анализирати спровођење активности у области инфраструктуре квалитета, давати мишљења и препоруке, разматрати питања од значаја и унапређење инфраструктуре квалитета у Србији.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".