Ковићу је у суботу гранична полиција БиХ прелазу Вардиште забранила улазак, уз образложење да представља претњу по безбедност БиХ.


"Ово уистину подсећа на најцрње време стаљинизма, да се неко прогања због става. Професор Ковић ни на који начин не може да угрози безбедност БиХ, посебно што 49 одсто ентитета БиХ представља РС, где га виде у најпозитивнијем светлу. Ово је удар на Српску, неко покушава да демонстрира Бањалуци да може да успоставља кинески зид између РС и Србије. Не верујем да ће то моћи да се одржи", казао је Анђелковић.

Он сматра да је ово једна од последица рата у Украјини.

"Мислим да ће Бањалука озбиљно реаговати, ово је једна последица онога што се дешава у Украјини. Сад је неко у Сарајеву помислио: "Опет долази наших пет минута", али не верујем да ће то дати ту врсту резултата, јер Запад не жели да отвара нови фронт, посебно не у свом дворишту. Ово је више провокација", додао је он.

Анђелковић наводи да се "русофобија" у региону се пројектује и на Србију.

"Сви су се осоколили сада. Та русофобија се сада пројектује и на нас. Многи у региону покушавају да нас стигматизују. Навикли смо ми на то, Русија неће поклекнути, наћи ће начин да заштити своје интересе, а и Србија ће наћи начин да заштити оно до чега нам је стало", закључио је Анђелковић.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".