Шест кандидатура је одобрено, а остало је још да се Републичка изборна комисија (РИК) изјасни о две председничке кандидатуре, које су предате касно синоћ, како би листа кандидата била коначна.

У трци за председника Републике ове године требало би да буде осам кандидата, што је за три мање него на претходним изборима 2017. године.

Републичка изборна комисија до сада је прогласила шест председничких кандидатура, међу којима су: Милош Јовановић испред коалиције Нада, Здравко Понош којег је предложила коалиције “Уједињени за победу Србије”, Милице Ђурђевић Стаменковски испред странке Заветници.

Александар Вучић је кандидат коалиције “Александар Вучић - Заједно можемо све", Бошка Обрадовића кандидовала је коалиција Двери и ПОКС-а, док је коалиција “Морамо” за председницу предложила Биљану Стојковић.

Тек неколико сати пред истек рока за предају потписа, своје кандидатуре за место на Андрићевом венцу, предали су и Бранка Стаменковић као кандидат коалиције Суверенисти, те Миша Вацић којег је кандидовала Српска десница, па се тек очекује да њихове кандидатуре и званично прогласи РИК.

Редослед кандидата на гласачком листићу биће утврђен жребом, на седници РИК-а, најкасније 18. марта, директан пренос на јавном сервису.

Такође, РИК је прогласио и 16 листа које ће се надметати за мандате у наредном сазиву републичког парламента.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".