Због расправе око (не)ношења заштитне маске, је мушкарац (49) пиштољем убио радника на бензиској пумпи (20) у Ибер Оберштајну у Немачкој. 

Према последњим информацијама истраге, је мушкарац ушао без маске у супермаркет на бензиској пумпи и желео да купи две гајбе пива. Касир га је упозорио на ношење заштитних маски, на шта је мушкарац одреаговао веома агресивно. Затим је напустио радњу уз претње, пише ртде.

Нешто касније исте вечери се мушкарац вратио на исту бензинску пумпу са заштитом преко лица. На каси је опет скинуо маску па је поново дошло до расправе. Затим је мушкарац потегао револвер на 20-годишњег студента из Ибер Оберштајна и испалио смртоносни хитац у њега, па је пешака побегао са места злочина. 

Полиција је пуном паром трагала за убицом, међутим се он сам појавио у полицјској станици Ибер Оберштајн у пратњи једне жене, где су га ухапсиле специјалне јединице. 

Према извештају државног тужиоца је мушкарац у првом покушају да купи пиво заборавио своју маску, због чега касир није хтео да му прода робу. Када је отишао кући није успео да се смири па је узео свој револвер и отишао назад до пумпе. Ту је наводно намерно маску носио "неправилно" да би сачекао реакцију касира.

Кај Фурман, државни тужиоц додаје да је мушкарац изјавио да га цела ситуација са пандемијом "докрајчила" и да "није видео други начин да искаже свој став".