Удовица Кетлин Волшам одлучила је 1989. године да пепео њеног мужа Кирона Кенија, који је трагично преминуо у 33. години проспе у "Garden of Rest" у близини породичне куће у источном Лондону.

Разлог томе, по речима Кетлин лежи у томе што је њен супруг током живота био клаустрофобичан и плашио се мрака, па је стога пожелео да уместо сахране буде кремиран.

Кетлин и њено троје деце су 27 година посећивали гробље у Источном Лондону у Вест Хему, на Дане очева, рођендане и друге прилике да одају почаст покојнику.

Међутим, 2016. године, породица је сазнала да се гроб са Кироновим именом налази на једном гробљу у Лондону. 

Кетлин сумња да је њена свекрва Ирис Гарбут, која је била у лошим односима са сином и снајом, тајно преузела урну са пепелом свог сина, од запосленог на гробљу у Источном Лондону. Претпоставља да  је урну спустила у гроб за који је знао мали број људи. Када је Ирис умрла, гроб са Кироновим именом је откопан по налогу Министарства правде, и унутра је пронађена урна.

Кетлин је након сазнања за то тужила погребну компанију која је купила гробље у источном Лондону 2008. године. У тужби је захтевала од њих да јој надокнаде трошкове психичког бола који је због тих сазнања претрпела.

 

 

Локални судија Дејвид Сандерс одбацио је пак њену тужбу. Образложење је гласило да породица нема доказе да су остаци њеног супруга икада дошли у друге руке или у погрешан гроб. Није било релевантних доказа за тврдњу да је садржај ексхумираног грома имао Киронов пепео.

Судија је образложио донесену пресуду: "Било је тешко закључити да жеље тужиоца нису испуњене".

(Dailymail.uk)

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".